Het moet niet gekker worden !

Openbare verklaring:

Beste Arnoud, dat jij op slinkse wijze een podium dacht te verkrijgen door jezelf meerdere malen aan te bieden als woordvoerder en voorzitter van een stichting, die Herken Ouderverstoting een juridische positie en entiteit zou geven, is al een dingetje.

Daar zijn we zelf bij geweest en wij wilden jou maar al te graag geloven op jouw woord. 

Het heeft ons geraakt dat, zodra jij jouw voorzitters positie had, jij alles op alles hebt gezet om ons er uit te werken. Je hebt ons afgeschilderd als internet gekkies, je wilde de naam van de stichting, maar verder niet met ons geassocieerd worden. We hebben hier een zeer onsmakelijk dossier, met eisen en voorwaarden, waarbij jij niets schuwde en mensen, die ons dierbaar zijn, tegen ons hebt uitgespeeld.

Ja, wij hebben je voorgesteld bij het Ministerie van J&V en zo waar heb je een kopje koffie met de heer Rouvoet mogen drinken. Een één-tweetje, wat resulteerde in nog meer isolement, want jij dacht ons te kunnen verbieden ouderverstoting aan te kaarten daar waar het nodig is. Dat had je zo even afgesproken met de heer Rouvoet.

Weken zijn wij bezig geweest met gedoe, waardoor wij bijna niet meer toekwamen aan hetgeen wat zo belangrijk is; ouderverstoting bestrijden. Acties en ideeën hield je hoogst persoonlijk tegen. Leuk dat uitspelen en demoniseren, maar het is niet gelukt. 

Uit fatsoen en uitgaande van eigen kracht hebben wij afstand genomen. De stichting bij jou gelaten. Zelfs een nette knip door de website www.herkenouderverstoting.com.

Het is voor ons een klein kunstje om alle emails openbaar te zetten, maar ach, waarom zouden wij? 

Dat enkele spelers, Andre Rouvoet voorop, voor de bühne roepen dat ze ouderverstoting willen bestrijden, maar eigenlijk het bij het oude verdienmodel willen houden, jou als gesprekspartner willen blijven zien, zegt alles over hen! 

Teksten van onze website zijn 1 op 1 overgenomen naar ‘jouw’ website; je doet maar. Hoe meer aandacht en bewustwording rondom ouderverstoting hoe beter.

Dat jij je verlaagt tot openbare, gelogen, verklaringen op jouw website en Facebook zegt heel veel over jou natuurlijk, een korte reactie op jouw facebookpagina van ons uit had genoeg moeten zijn, maar ach….Ouders zijn niet gek en vinden er zelf wel wat van.

Dat wij de ANBI status in de weg zouden staan is laster en smaad, maar ach, daar staan wij boven. Kost te veel energie, wat ten koste gaat van het bestrijden van ouderverstoting. Het is eerder dat wij geen zin hebben in hoofdelijke aansprakelijkheid…denk daar maar eens goed over na.

Daarbij, wij gaan uit vanuit eigen kracht, hebben al met zoveel ‘goedwillende’ mensen gesproken die echt verstand van zaken hebben, hebben samen aan bijvoorbeeld de blauwdruk van rechtsstaat tot rechtszorg geholpen, dat wij echt niet onder de indruk raken van een Arnoud Siekmans die nu met een ‘lege’ stichting zit, die hooguit, pak ‘m beet, zo’n 60 ouders vertegenwoordigt, waarbij het zeer discutabel is wie nu eigenlijk ‘last’ heeft van ouderverstoting, of eerder een hetze heeft richting Jeugdzorg.

Sinds dat wij ‘los’ van jou zijn, hebben we weer zo veel meer kunnen realiseren, dat we ervan balen zoveel tijd aan jou te hebben verloren, wat ten koste gaat van 2 kinderen per uur, die het contact verliezen met hun uitwonende ouder, wiens ouderschap niet ter discussie stond voordat de ouders uit elkaar gingen.

Maar waarom wij nu wel voor de openbaarheid kiezen is het volgende; Het is ronduit megalomaan om zonder visie, of het moet de visie van het Ministerie J&V, de lange adem, zijn, je te presenteren als de vertegenwoordiging van Herken Ouderverstoting, nee, wat zeg ik, als vertegenwoordiging van ALLE verstoten ouders en jezelf op de voorgrond te zetten door via Link’din jezelf aan te bieden voor het geven van presentaties.

Terwijl jij tot op de dag van vandaag nog niet enig inzicht hebt getoond. Geen weet hebt van de geschiedenis. Sterker nog, deze helemaal niet wilt weten!

Terwijl jij nu dus op de stoel van de echte wetenschappers gaat zitten.

Blijer bent met het feit dat een twitter berichtje over de 4000 keer wordt gedeeld, dan handelend op te treden en jouw vaderrol serieus te nemen, door ouderverstoting niet te bagatelliseren en je te realiseren dat het ronduit ongezond is als een kind niet met jou in contact wilt zijn. Dat jij dit blijkbaar maar accepteert. 

Dat Rouvoet elke vorm van contact met Herken Ouderverstoting uit de weg gaat en maar , en plein public, jouw naam aanhaalt als iemand die dus ons, alle verstoten ouders, vertegenwoordigt, terwijl jij roept over een lange adem, is een gotspe! 

Daar MOETEN wij wel wat van vinden, daar iemand die zo in de wedstrijd staat natuurlijk niet capabel is om een verandering te bewerkstelligen; het is namelijk een kwestie van willen en doen!

Niet meer en niet minder! 2 kinderen per uur!!!! En dan durven jullie (ja degenen die zo lekker aan ons verdienen en degenen die het graag bij het oude houden) het nog steeds over een lange adem te hebben???? 

Je moet maar durven!

Let wel, wij hebben niet in eerste instantie de openbaarheid opgezocht. Maar er is een grens en die is nu bij ons bereikt. 

Dat voor iedereen, de instanties en de ouders heel duidelijk mag zijn wat er feitelijk aan de hand is en op wie zij kunnen rekenen bij het aandragen van echte, werkende, passende oplossingen opdat ouderverstoting geen ruimte meer krijgt.

Want beste Arnoud, je weet het best; het is dus gewoon een kwestie van willen en doen! Een 180 graden draai en daar gaat dus Herken Ouderverstoting voor, daar wij, ouders, deze hele onzin en ellende zelf bekostigen met ons belasting geld.

 Wij hebben dus het recht om kwaliteit te eisen, om stappen te eisen die ouderverstoting NU beëindigen en niet weer een paar jaartjes erbij te tikken. 

Niet meer, niet anno nu. Niet nu zo veel kennis voorhanden is.

Groet,

Herken Ouderverstoting

(de enige echte!)

 

Het moet niet gekker worden !

One thought on “Het moet niet gekker worden !

  1. Jammer AnneMarie, je doet het zo goed.

    Ik hoop dat er ruimte voor bezinning komt.

    Strijd is nooit goed, niet voor kinderen, maar ook niet voor de mensen die voor ze opkomen. En het is hard nodig dat mensen zoals jij zich laten horen. Laat je niet door verdeel en heers gedoe tegen elkaar opspelen.

    Sterkte van een vader die zijn 2 kinderen al 5 jaar niet ziet, maar die wel voelt dat mensen zoals jij er alles aan doen om problemen rondom ouderverstoting voor kinderen opkomt (wat zo belangrijk is). Ga door met je goede werk.

    Gr Jos ________________________________

    Like

Leave a comment