jeugdzorgers als kwetsbare soort

Ook ik was aanwezig. Mede omdat ik natuurlijk heel erg geïnteresseerd bent in het feit dat deze vader een strafvervolging heeft op basis van artikel 279 WvSr.
Het gros, wat zeg ik, ik denk alle ouders, die met een bewijslast van centimeters papier komen, worden weggestuurd.

Is het niet door de politie, die een ouder keihard afwimpelt dat het een civiele zaak is, dan wel door het Openbaar Ministerie.
Het OM beroept zich op feit dat het volgens het OM een ultimum remedium is, waarbij eerst al het mogelijk civiel moet zijn geprobeerd.

Nu in 1 keer niet. Een vader haalt zijn kind een half uur eerder van school om escalatie met de ex te voorkomen en wordt aangehouden door agenten. Moet kunnen aldus de OvJ, die benadrukt dat deze militair natuurlijk wel vuurwapen gevaarlijk is…je weet maar nooit!
Terwijl een militair net zo vuurwapengevaarlijk is als de gemiddelde burger! Wat zeg ik, wellicht minder, daar een militair in functie beoordeeld wordt en jaarlijkse geestelijke keuringen, waardoor die niet zo snel tot geweld zal overgaan, als menig wanhopige ouder zou doen. Voor de goede orde: een militair draagt GEEN wapen bij zich en dat weet de OvJ best en al helmaal die Marechaussee. Wat een foute rol heeft die gespeeld richting een eigen collega.

Daarnaast verricht de GV een onrechtmatige daad door zonder tussenkomst van een rechter een SA (schriftelijke aanwijzing) te geven en zo een streep door de vakantieplannen tussen vader en zoontje te halen. Moet kunnen aldus de OvJ, die dus het ongekende lef had vader te verwijten dat hij alsnog, ondanks die SA, zijn zoon, getrouw de liggende afspraken in de beschikking, zijn zoon ophaalde.
Ook dit leidde tot politie machtsmisbruik, geënsceneerd door de GV, die terstond binnen viel en vader beviel het jongetje terstond uit bad te halen en in handdoeken ingewikkeld mee te geven !
Terecht/moet kunnen volgens de OvJ.

2 compleet foute handelingen vanuit de GV, maar NIEMAND die daar iets van vindt, behalve vader dan en die wordt daar meteen op afgerekend.

Dan hebben we het nog niet over de laster/smaad die vader ten laste is gelegd.

Wat kunnen wij burgers doen tegen de beeldvorming van een GV???? Mogen wij ook aangifte doen als je afgeschilderd wordt door de GV als labiel/strijdend/niet capabel????
Waar kunnen wij terecht als de GV ontlastende stukken achter houdt?!
Mogen wij aangifte doen als een GV keihard liegt in de rechtszaal, of zich gewoon weg niet aan de jeugdwet houdt?! Omdat er niet onder ede wordt gehoord? Omdat de rechter klakkeloos aanneemt wat een GV beweert? WAAR IS ONZE RECHTSBESCHERMING?!

Bij de politie kunnen wij niet terecht, ook al houdt de OvJ dit wel keihard vol! Deze vader heeft uitgelegd dat hem die aangiften zijn ontzegd. Geen nood, blijkbaar kunnen wij allen massaal ons rechtstreeks vervoegen tot de Officier van Justitie ter plekke en ik roep dan ook alle ouders op om dit te doen!!!!!
Klachten indienen en je vervoegen tot het SKJ? De slager keurt zijn eigen vlees en voordat een GV echt berispt wordt moeten hele gekke dingen gebeuren. Zelfs als een meisje van 8 hoog naar beneden ‘valt’, houdt men elkaar de hand boven het hoofd.

Toch zul je deze weg wel moeten bewandelen, want je zult alle procedures en al het mogelijke moeten doen, anders keert het tegen je! Stel dat vader het niet had gedaan, dan had hij er nu nog slechter voorgestaan (als dat nog kan…). DUS BESTE OUDERS, DIEN KLACHTEN IN, WAAR JE MAAR OOK KUNT, ANDERS KEERT HET TEGEN JE, ALS JIJ JE VERZET EN STA JE BINNENKORT, NET ZOALS DEZE VADER VOOR EEN HEKJE!

Beste ouders, hoe wanhopig wij ook zijn, hoe veel machtsmisbruik wij ook meemaken, wij mogen daar NIETS van vinden, want dan raak jij jouw kind kwijt! SCHANDELIJK !!!!!!!!!

Ik heb gisteren een ontluisterend staaltje van machtsmisbruik meegemaakt en ik ben er goed ziek van!

Hoe kan het zijn dat de GV in kwestie voor het glas, in de ruimte van de rechters mocht zitten? Hoe kan het zijn dat deze GV persoonlijk, zo wat hand in hand, geholpen wordt door de OvJ?
Hoe kan het zijn dat de gemiddelde burger nog niet eens geïnformeerd wordt als er een strafrechtszaak volgt, laat staan zo veel aandacht en hulp van een OvJ en dat in deze zaak de GV als een slachtoffer wordt afgeschilderd, terwijl die zich totaal niet aan de wet houdt, heeft gehouden?!

Hoe haalt de OvJ het in zijn hoofd aan te sturen op een vorm van geestelijk niet in orde zijn, terwijl de bazen en de medische dienst verklaren dat er NIETS met vader aan de hand is wat een contact verbod tussen vader en zoon zou kunnen rechtvaardigen?

Dan heeft deze OvJ nog het lef (!!!!!) om het te hebben over persoonlijkheden! Het karakter !!!! Het moet niet gekker worden hier in Nederland.

Dus het karakter staat de OvJ niet aan, waardoor de GV gerechtigd is strepen door levens te halen????

Ik kan hier met mijn verstand niet bij!

Gister middag was een vreselijke middag daar ik een nette, lieve, goede vader heb mogen ontmoeten die willens en wetens kapot wordt gemaakt omdat hij de misstanden bij jeugdzorg en zeker door de GV heeft willen aankaarten middels wel geteld 2 Facebook posts.

De OvJ heeft bij de rechter doen voorkomen dat vader liegt (laster) en weliswaar in een paar puntjes gelijk zou kunnen hebben (smaad) , maar daarmee een hulpverlener belaagd heeft en daardoor het functioneren van deze GV onmogelijk heeft gemaakt.

TIP: als je schrijft/blogt/je wendt tot de sociale media : vermeldt alleen de voornaam en de 1e letter van de achternaam. Teamleiders en directies mogen wel voluit vermeld worden. Kijk, waar die persoon werkt, dat mag weer wel….

Vraag: en wie gaat deze GV aanpakken. Wie waarschuwt andere ouders tegen deze GV?! Mag deze GV, in haar totale onkunde, strepen blijven halen door levens, daar ego’s nou eenmaal belangrijker zijn, dan goed werk te verrichten?

Gisteren is HET BELANG VAN HET KIND wederom enorm misbruikt!!!!

Alle (internationale) verdragen zijn door deze GV geschonden. Een lief, klein mannetje van 5 kan het zonder zijn vader en grootouders doen, gewoon omdat dit zo het ego van de GV dient.

Hoe die OvJ met zichzelf kan leven is mij een grote vraag. Dat die vannacht lekker heeft geslapen, net zoals die GV, die van alle kanten wordt gefaciliteerd, is stuitend. Want ik heb hier wakker van gelegen!

DIT MOET STOPPEN! Hoe?! Denk mee en help ons.

Is er niet 1 LETSELSCHADE ADVOCAAT die deze vader wil helpen?!

Beste ouders, zo lang Jeugdzorg keihard lacht om de aanbevelingen uit het rapport Scheiden zonder schade bladzijde 25, zolang een GV langs alle kanten wordt gesteund in haar/zijn machtsmisbruik, zo lang de familierechters totaal handelingsonbekwaam zijn, zolang het Openbaar Ministerie en de politie met ruime meerdere maten meet, waarbij ouders compleet kapot worden gemaakt, zolang heb ik maar 1 advies:

TRAP ER NIET IN!!!!!

Doe het niet, ga niet mee in een OTS (onder toezichttelling). Je raakt verder van huis, je verliest nog meer de regie, je levert jouw kind uit aan (op zijn gunstigst) handelingsverlegen of (bewust) handelingsonbekwame GV’s. Die aangestuurd worden door geldbeluste directies, zonder enige affiniteit met jouw kind!

Ouders met kinderen die gaan scheiden; blijf weg van Jeugdzorg! Hoe dan ook, want geloof mij, je gaat spijt krijgen. Vraag om een omgangsregeling op papier met een boetebeding/dwangsom die beide kanten opwerkt en de rest, die regel je zelf, hoe dan ook!

Het is niet anders! Het is vreselijk maar ik durf te stellen dat je overleveren aan een GV, het zelfde is als je aan te bieden als boksbal. En weet dat jouw kind nog meer getraumatiseerd wordt. Je raakt het kwijt!

Deel deze blog zo veel mogelijk. Informeer de maatschappij. Samen kunnen wij de misstanden bij Jeugdzorg kenbaar maken. Opdat de volgende ouder in de rechtszaal desnoods eisen kan stellen. Tegen een rechter kan zeggen dat die enkel en alleen mee gaat in een OTS als het kind een GV krijgt die bijgeschoold is en dus echte kwaliteit kan bieden. Dat deze GV dus aantoonbaar met extra opleidingen moet komen, waarbij dus wordt aangetoond dat deze GV kinderen kan steunen in scheidingssituaties!!!!!Verstand heeft van ouderverstoting en een mandaat van de directie (rug gesteund) om er tegen op te treden. Het is maar een 5 daagse cursus, maximaal, terug de schoolbanken in en tot die tijd zit er niets anders op dan, binnen de wet en het systeem, alles op alles te zetten om jouw ex duidelijk te maken, dat jij in het leven van jouw kind blijft!

OvJ = Officier van Justitie

GV = Gezinsvoogd

SA = schriftelijke aanwijzing

OTS = Onder toezichtstelling

 

Joep Zander weblog

(bijgewerkt 22.27)

Vanmiddag uren doorgebracht op de rechtbank Arnhem vanwege de strafprocedure tegen vader Hendrik-Jan Oussoren vanwege vermeende laster, smaad en onttrekking aan het ouderlijk gezag.

Ik heb nu geen tijd er uitvoerig op in te gaan. Opvallende zaken:

Het wraakbare gedrag van de voorzitter van de militaire rechtbank. “U kunt niet overleggen met de moeder” Dat is uitermate vooringenomen en er werd ook geen enkel feit voor aangevoerd. Ik voelde me een medejood die te horen krijgt dat ie nu eenmaal niet goed in gesprek is met de NAZI’s.

Het grotendeels negeren van de werkelijkheid zoals die uit de stukken bleek en helder was aangevoerd door Hendrik-Jan door de officier van justitie in zijn requisitoir. Ik zou willen spreken van (voorwaardelijk) opzettelijk onwaarheden debiteren (vermeende wapengevaar van verdachte en gebrek aan informeren over zijn voorgenomen acties).

Het toppunt was wel dat de officier vond dat Hendrik-Jan geweld tegen hulpverleners…

View original post 128 more words

jeugdzorgers als kwetsbare soort

3 thoughts on “jeugdzorgers als kwetsbare soort

  1. Iris Wegener says:

    “Doe het niet, ga niet mee in een OTS (onder toezichttelling) ” Als aanvulling hierop: Jeugdhulpverlening kan uit vrije wil of verplicht ingezet worden. Uit vrije wil noemen we een ‘vrijwillig kader’ en verplicht noemen we een ‘gedwongen kader’. In een vrijwillig kader gaat het meestal om opvoedondersteuning of hulp bij onderzoeken en/of behandeling van (psychische) problematiek. Hierbij zijn ouders vrij om te kiezen voor de mate van medewerking aan de hulpverlening. Bij ernstigere problemen wordt hulpverlening opgelegd door een kinderrechter in de vorm van een ondertoezichtstelling (OTS); ouders hebben dan geen eigen vrije keuze meer en zijn verplicht mee te werken aan de hulpverlening.

    Like

    1. Vrijwillig kader: dus ouders horen gewaarschuwd te zijn. Trap er niet in….zodra je handelingsonbekwame professionals in het leven van jouw kind haalt, raak jij de regie kwijt en sorteer jij voor op het kwijtraken van het kind, terwijl jij de gezonde/goede ouder bent.

      Opgelegd: Bij ernstige problemen…. Je bent er dus zelf bij, in de rechtszaal. Waaruit bestaan dan die ‘ernstige problemen’. Op de website Herkenouderverstoting.com staat zoveel materiaal om te onderbouwen dat een OTS geen toegevoegde waarde heeft, maar eerder contra productief werkt.

      Ik ken heel veel ouders die tijdens de zitting heel goed konden motiveren waarom een goede omgangsregeling met een boete/dwangsom die beide kanten opwerkt, beter functioneert. Dat jouw kind geen speelbal of experiment is. Dat de ex maar haar/zijn aandacht ergens anders moet halen, in een vrijwillig kader, maar dat een OTS contra productief is. Deze ouders konden zo een OTS voorkomen of de verlenging tegen gaan.

      En anders zit er niets anders op dan zo kort er bovenop te zitten dat Jeugdzorg niet alleen niets aan jou verdient, maar er zelfs op leegloopt. Moet je eens kijken hoe graag ze onder de verlenging uit willen komen.

      Like

Leave a comment