Hoe een clubje van rechtbankpresidenten in 1997 de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechter ophief

En ja Joep, sta je op als ouder, richt je een faceboekgroep op tegen ouderverstoting, wordt je groter en machtiger, dan zal deze groep alles op alles zetten om jou het zwijgen op te leggen.
Over de ruggen van talloze kinderen en ouders. Gewoon omdat het kan!

De gemiddelde brave burger die centjes verdient, op tijd de belasting betaalt, zijn/haar kop diep beneden het maaiveld houdt, leeft nog in de illusie dat wij een goed functionerende rechtsstaat hebben.

Tot je bijvoorbeeld wilt scheiden/gaat scheiden, of met de politie te maken krijgt om iets simpels, het maakt niet uit. Tot jij met jouw hoofdje iets boven het maaiveld uit dreigt te komen.

Dan besef je pas dat de rechtspraak een loterij is. Dat het maar net is wie je waar treft. Dat je niet kunt vertrouwen op eerlijkheid, op gezond verstand.

Ze zitten nog in hun ivoren toren, maar hoe lang nog voordat de burger het zo zat is, dat de er met pek en veren worden uitgetrokken?

Joep Zander weblog

bandidos8 samengevoegddefIn 1997 besloot een vergadering van rechtbankpresidenten, dat zich ASZM noemde, dat eerdere toezeggingen van het presidium van de Rechtbank Arnhem om mij en Jan Hop inzage te geven in een groot aantal geanonimiseerde rechterljke uitspraken, van hoger hand te blokkeren. Daarmee maakten ze niet alleen een eind aan het in theorie nog steeds bestaande algemene wettelijke principe van openbaarheid van uitspraken maar ze doorbraken ook de zelfstandige verantwoordelijkheid van de onafhankelijke rechter voor hun handelen.

Een tijdje later besloot de minister van Justitie om het ASZM maar een legitieme status te geven. Kamerleden gingen daarmee akkoord hoewel een van hen (Uri Rosentahl)  nog wel opmerkte dat het wel een beetje leek of er al op de zaken vooruitgelopen was en het parlement voor een voldongen feit werd gesteld. Later werd dat ASZM omgezet naar de Raad voor de Rechtspraak die onlangs de staat met het voldongen feit van tekorten…

View original post 125 more words

Advertisements
Hoe een clubje van rechtbankpresidenten in 1997 de onafhankelijkheid van de Nederlandse rechter ophief

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s