Beste burgers, belasting betalers, ouders, lees deze familierecht uitspraak en huiver!

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2017:2082&showbutton=true

Kijk naar de datum: 17-03-2017

Dit raakt mij en ik mag hopen dat het jullie ook raakt. Te vaak wordt ik benaderd door met name vaders die een kind kregen, maar vervolgens afgeschreven worden, vaak vlak na de geboorte of als het kind nog erg klein is.

Als dat gebeurt, kan ik al voorspellen hoe het gaat verlopen. Vaders die thuiskomen en zien dat moeders met kind met de noorderzon is vertrokken, vaak het hele huis leeggehaald en natuurlijk geen adres achter latend.

Zo’n vader weet niet wat hem overkomt en doet wat ‘normaal’ is, hij wendt zich tot de instanties die suggereren dat ze er voor het kind zouden moeten zijn. Zo belt een vader naar Veilig Thuis. Weet je wat het standaard advies is? Neem een advocaat!

Zodra je dat doet, ben je aan de goden overgeleverd. Neem van mij aan dat die advocaat jou helemaal leeg trekt. Achter jouw rug om gaat ie zogenaamd in conclaaf met de advocaat van jouw ex, of in conclaaf met instanties en weet dat elk contact moment jou heel veel geld kost, waar jij geen controle over hebt.

En dan de adviezen van zo’n advocaat. In plaats van meteen handelen en op basis van gelijkwaardig ouderschap (ja hoor gewoon de wet) omgang te eisen met een dwangsom, is het financieel veel interessanter om aan te sturen op een OTS (onder toezicht stelling) want dan moet eerst de Raad nog onderzoeken of jij wel pappa mag zijn. (stonden ze erbij toen je het kind maakte?!). En dan komt er weer een rechtszaak waarbij de advocaat gaat pleiten ( = kassa) om omgang, ondanks dat vreselijke rapport waarin de vader is weggeschreven. Jippie, over een jaar verdient ie weer wat aan jou, want dan moet de boel geëvalueerd worden en sta jij bij de zoveelste rechter die ook maar wat doet en roept.

Lees de artikelen die langskomen op (h)erken ouderverstoting om te weten hoe de rechters en instanties over ons denken. Wij, ouders, zijn compleet onbevoegd, een stelletje vechtende randdebielen. Het is veel makkelijker de vader te diskwalificeren, dan stelling te nemen en tegen de moeder te zeggen dat zij haar ouderschap verspeelt als ze dit spelletje zo wilt spelen.

Waarom niet wijziging hoofdverblijfplaats als een moeder dit flikt? Waarom niet eenhoofdig gezag naar de vader als moeder zich zo opstelt? Waarom niet meteen omgang regelen met een fors boetebeding? Ik heb het antwoord, schrik niet:: dan verdienen ze niet meer aan ons!

Wat ik zo apart vind, is dat ik bij al die vaders grote overeenkomsten zie. Standaard worden ze beschuldigd van mishandeling, liefst het kleine kind dat nog niet kan praten of begrijpen waarvan de vader beschuldigd wordt.

Je wilt niet weten hoeveel vaders ik spreek die ten einde raad zijn. Hoe moet ik anders een luier verschonen? De moeder gaf zelf crème mee met de opdracht de billetjes goed in te smeren daar het kind uitslag heeft. Voor dat jij het weet zit jij bij de politie en moet je uitleggen dat het insmeren van billetjes niet seksueel misbruik is. Wordt jouw zaak al geseponeerd, is het maar de vraag of het uit gebrek aan bewijs is, of omdat de politie ook wel inziet dat jij onschuldig bent.

Te bizar voor woorden, als het kind al fysiek wordt onderzocht op seksueel misbruik (maagdenvlies, anus beschadigd) , wil dat nog niet zeggen dat jij onschuldig bent. Wel nee, weet je wat er dan gebeurt? Dan zegt de dokter dat ie niets kan vinden, maar seksueel misbruik echter niet kan uitsluiten! BAM, kan jij het mee doen, kansloos en je zou zo’n arts toch wat aan doen!

Mijn dringende advies is om altijd, maar dan ook altijd hier iets van te vinden. Dus, hup naar de politie en aangifte doen wegens smaad/laster en het doen van een valse aangifte als moeders bij de politie heeft gezeten met die beschuldigingen. De politie is verplicht om jouw aangifte op te nemen. Zeg tegen de politie dat jij verzoekt tot vervolging, zorg dat deze zin expliciet in het verbaal komt te staan. Vervolgens adviseer ik jou heel dringend wekelijks de politie te bellen om te vragen hoe ver ze zijn. Let op, 99% van de gevallen wordt het geseponeerd, of te wel, het gaat in het ronde archief.

Wat op zich al raar is, want de politie rolt de rode loper wel uit voor een moeder die met de meest vreselijke beschuldigingen komt. Je zou toch zeggen dat ik mij, als politie, zwaar misbruikt zou voelen als ik er achter zou komen dat moeders mijn kostbare werktijd in beslag zou nemen met die valse beschuldigingen.

Dat ronde archief, dat moet jij niet te pikken, door de vraag ‘verzoek tot vervolging’ kan jij nu een artikel 12 procedure opstarten. Lastig? Natuurlijk niet! In plaats van mij te bellen en uit te huilen, kun je de tijd beter besteden aan dus die brief naar de rechtbank waarbij je verzoekt tot vervolging.

Waarom? Omdat als je dit nu niet doet, jij over een paar jaar te horen krijgt dat het wel; eens ‘waar’ had kunnen zijn. Immers, waar rook is, is vuur en als jij destijds echt onschuldig was geweest, dan had jij er wel wat meer van gevonden! BAM! Daar sta je dan.

Maar goed, anno maart 2017 zijn er dus rechters die het lef hebben om de moeders met kleine kinderen compleet te faciliteren. Paar maandjes het kind weghouden zorgt ervoor dat een rechter het lef heeft om te zeggen dat ‘het kind het nu zo gewend is’. Dat er geen nauwe betrekkingen meer zijn, dat er geen lotsverbondenheid is, dat de vader geen toegevoegde waarde heeft. Moeders wil het niet, vader wel, dat is onrustig en in het belang van het kind (kots) krijgt vader te horen dat ie kan opzouten.

Wel moet vader de rest van leven betalen aan een wildvreemde. Immers, hij mag zijn kind niet zien/leren kennen, maar moet wel elke maand een leuk bedrag aan moeders overmaken. Denk nou niet dat er dan met 18 jaar op z’n minst een contactmomentje inzit met jouw wildvreemde, sorry , kind. Wel nee, je kunt hooguit een briefje ontvangen met een ander bankrekeningnummer. That’s it! En door betalen, liefst zo lang mogelijk. Als het aan de politiek ligt zeker tot aan het 23e jaar! Weigeren kan niet: LBIO neemt het over en hoppa, niet betalen omdat je mijn god niet weet waarvoor, jaagt jou ook nog eens op extra kosten en een loonbeslag.

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: het is 1 verrotte markt van 2 miljard, waar jij als goedwillende ouders compleet afgeslacht wordt en waarbij de financiële prikkels zo pervers zijn dat hele levens worden verwoest, simpel omdat het kan.

Niemand die deze rechter op de vingers tikt. Waarom zouden ze, want dit zijn tot op de dag van vandaag dus de standaard uitspraken. Ze doen maar wat. Rechters weten helemaal niet naar welk traject ze verwijzen, weten totaal niet wat er tijdens zo’n traject gebeurt en als ze het te horen krijgen, dan zou je denken dat de rechters handelend optreden en er consequenties aan verbinden, maar niets daarvan. O, verschil van inzicht! Ja, werkelijk waar.

Er zijn oplossingen, daar hoeft de wet niet voor aangepast te worden. Sterker nog, werd de wet maar toegepast; gelijkwaardig ouderschap. Dat zou een hoop schelen. Houdt op met al die onzin trajecten. Eis een ouderschapsplan en de ouder die tegenwerkt moet de consequenties dragen (wijziging hoofdverblijfplaats, en/of gezag).

Geef ondersteuning aan de verstotende ouder! Hè? Lees ik dat nu goed? Ja, help die verstotende ouder, want die ouder is ziek! Dat is namelijk de pathogene ouder, die moet geholpen worden in het toelaten van de vader in het leven van het kind. Die moet leren onthechten van haar (seksuele) ex-partner.

En dan nog eens iets: Als een ouder bij een jong kind al te horen krijgt dat ‘het te lang geleden is dat er contact/omgang plaats kan vinden (ja ja, hoe durven ze)’, koppel dat dan wel aan die alimentatie.

Het kan toch niet zo zijn dat vaders nu financieel worden leeg getrokken door de advocaten en instanties, vervolgens in de bijstand komen of ervoor moeten zorgen dat hun inkomen op papier laag genoeg is om te overleven! Bizar. Ik ken te veel vaders die zo leven, uit angst om anders hun allerlaatste cent nog over te moeten maken naar een wraakzuchtige ex, met een kind waar jij als ouder net zo goed volledig van bent vervreemd.

Beste politiek, wij lopen vast in de markt van 2 miljard. Met dit soort uitspraken moeten wij het standaard doen. Wordt het niet eens tijd dat er concreet iets van gevonden gaat worden?

Ouders; dien schadeclaims in. Stel de overheid verantwoordelijk voor deze farce. Besef dat wij hun salaris betalen. En zoals professor Maurits van Barendrecht van Hiil, podium winnaar bij de Divorce Challenge, ons opdraagt: we moeten moedig zijn, opstaan en kwaliteit eisen.

Die markt van 2 miljard gaat niet bewegen, waarom zouden ze. Er zit niets anders op dan dat wij gaan bewegen…… en laat die markt van 2 miljard en alle ouderverstoters dit voelen!

 

PS; Ja, ook moeders worden verstoten. En elke verstoting is er 1 te veel. Toch, juist bij hele jonge kinderen zijn de vaders de pineut. Wijs mij de eerste moeder aan, die vlak naar de geboorte een boodschap ging doen, thuis kwam en vader met kind moest missen. Of dat een vader naar de politie rent en vertelt dat moeder de baby misbruikt. Ik heb contact met heel veel ouders, hoor helaas de meest vreselijke verhalen, maar deze heb ik nog niet meegekregen (gelukkig). Dus leef mee met deze vaders en ga nu niet aandacht vragen voor jouw verstoting. Pak daarvoor jouw moment!

 

Beste burgers, belasting betalers, ouders, lees deze familierecht uitspraak en huiver!

11 thoughts on “Beste burgers, belasting betalers, ouders, lees deze familierecht uitspraak en huiver!

 1. Cora Bosvelt says:

  Dan hebben we het nog niet over pubers die geen contact wensen met een moeder en waarbij de vader het niet stimuleert. Wel betalen kosten aan advocaat en allimentatie. Zich niet houden aan de uitspraak van omgang en gezag zelfs niet de plicht om moeder op de hoogte houden. Wel zich houden aan de uitspraak van de allimentatie en zorgen dat je naast alle andere kosten het bedrag meteen op.tafel legt. Zorgen voor de puber nee dat doet hij niet ze is veel alleen en over school zullen we het maar niet hebben. Het weten als moeder dat je kind het niet goed doet…

  Like

 2. Prima Anne-Marie. In 1998 kwam ik al op een paar miljard uit voor het familierechtsbedrijf. (http://joepzander.nl/bedrijfs.htm). Jij hebt het misschien alleen over omgang en gezag. Toch denk ik dat het nu ook voor die sector meer is dan 2 miljard bij elkaar (inclusief alle deskundigen, belangenbehartigers en noem maar op) En zoals je al laat doorschemeren moet je eigenlijk nog een heleboel meer schade ook erbij doorrekenen.

  Je laat met je stuk goed zien hoe we onze emotie en agressie (in de goede betekenis) vorm kunnen geven. Dat mag een voorbeeld zijn voor vaders. Maar laten we ook ons verstand erbij blijven houden. Dat doe je trouwens ook. Maar ik geef het maar even mee aan de lezers. Gerichte goed geformuleerde volwassen kwaadheid. Niet makkelijk, maar het kan. En af en toe even een stapje terug om te kijken wat je aan het doen bent, even ademhalen en dan vooral zo doorgaan. Veel voortrekkers in de vaderbeweging proberen ons van onze emoties weg te houden, maar we moeten ons onze emoties niet af laten nemen. Het is al erg genoeg dat we ons onze kinderen hebben laten afnemen. Hebben laten…. dat bedoel ik niet als individueel verwijt, maar als gedupeerde groep schieten we nog tekort om een vuist te maken.

  Groetjes Joep

  Like

 3. Reblogged this on Joep Zander weblog and commented:
  Prima blog van Anne-Marie. In 1998 kwam ik al op een paar miljard gulden uit voor het familierechtsbedrijf. (http://joepzander.nl/bedrijfs.htm). Anne Marie heeft het misschien alleen over omgang en gezag. Toch denk ik dat het nu ook voor die sector meer is dan 2 miljard bij elkaar (inclusief alle deskundigen, belangenbehartigers en noem maar op) En zoals je al laat doorschemeren moet je eigenlijk nog een heleboel meer schade ook erbij doorrekenen.

  Anne Marie laat met haar blog goed zien hoe we onze emotie en agressie (in de goede betekenis) vorm kunnen geven. Dat mag een voorbeeld zijn voor vaders. Maar laten we ook ons verstand erbij blijven houden. Dat doe je trouwens ook. Maar ik geef het maar even mee aan de lezers. Gerichte goed geformuleerde volwassen kwaadheid. Niet makkelijk, maar het kan. En af en toe even een stapje terug om te kijken wat je aan het doen bent, even ademhalen en dan vooral zo doorgaan. Veel voortrekkers in de vaderbeweging proberen ons van onze emoties weg te houden, maar we moeten ons onze emoties niet af laten nemen. Het is al erg genoeg dat we ons onze kinderen hebben laten afnemen. Hebben laten…. dat bedoel ik niet als individueel verwijt, maar als gedupeerde groep schieten we nog tekort om een vuist te maken.

  Like

 4. tja anne-marie, kinderen eerst toch? it takes a village to defather..
  10 jaar terug kwam ik al uit op meer dan 3 miljard (excl. collaterale schade)
  al met al heb ik vanuit dezelfde inzichten een heel andere aanpak bedacht
  te beginnen met “scheiding is kinder-mishandeling/discriminatie”, dat wordt niet serieus genomen
  feminisme maakt meer kapot dan ons lief is, postmodern feminisme vernietigt de wereld
  afijn, ik heb hier 17 jaar aan gegeven, laatstelijk moet ik het rustiger aan doen
  groet, Ad Verdiesen

  Like

 5. Reblogged this on AdVader's Blog and commented:
  tja anne-marie, kinderen eerst toch? it takes a village to defather..
  10 jaar terug kwam ik al uit op meer dan 3 miljard (excl. collaterale schade)
  al met al heb ik vanuit dezelfde inzichten een heel andere aanpak bedacht
  te beginnen met “scheiding is kinder-mishandeling/discriminatie”, dat wordt niet serieus genomen
  feminisme maakt meer kapot dan ons lief is, postmodern feminisme vernietigt de wereld
  afijn, ik heb hier 17 jaar aan gegeven, laatstelijk moet ik het rustiger aan doen
  groet,

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s