Ouderverstoting? Werk niet mee aan pilots of trajecten. Sterker nog; niet zelf procederen.

Erg apart……

De beheerders van (h)erken ouderverstoting zijn nog steeds op zoek naar het email adres en/of de contact gegevens van Mr C van Leuven. Bij Mannaerts-Appels werkt hij al jaaaaaren niet meer, aldus het kantoor.

Rechtbank Breda wil mij nog niet eens vertellen of die man überhaupt daar werkt, laat staan dat ik de contact gegevens krijg van die afdeling ‘bijzonder curator’. (hè mevrouw Aarts….)

Waarom? Omdat deze lieve man, met een idioot cv met allerlei nevenfuncties, dat dan weer wel, het podium kreeg bij de Monitor. Een podium zonder kritische vragen, zonder diepte onderzoek, om te vertellen dat de pilot bijzonder curator een groot succes is als middel tegen conflictscheidingen en ouderverstoting. http://demonitor.ncrv.nl/vechtscheidingen/familierechter-bijzonder-curator-verbetert-de-positie-van-het-kind

Wij, verstoten ouders, weten beter en staan niet alleen; mediation, iemand speciaal voor het kind, welk plan dan ook, gaat niet werken als je te maken hebt met 1 ouder die het verschil niet kan/wil inzien tussen ‘samen ouders blijven’ en ex-partnerschap. Dat is wetenschappelijk al onderzocht en uitgekauwd, dus zo’n pilot gaat in deze niet slagen, toch promoot van Leuven zijn successen. Hoe kan dat?

Nou heeft een beheerder naar aanleiding van de Monitor een mail opgesteld met vragen. Is van Leuven niet alleen niet te contacten, als ik naar de rechtbank Breda bel en me zelfs laat doorverbinden met die pilot, hebben ze niet van hem gehoord….Huh?

Lonneke Geerts, Rechtbank Breda, adviseerde mij maar goed te zoeken op internet, dan zal ik het vast en zeker vinden. Prachtig die arbeidstherapie!

Wat is dat dan toch? Publiciteit zoeken, losse flodders loslaten, maar niet meer bereikbaar voor vragen of commentaar. In 1 keer wordt zo’n kerel in de luwte gehouden en door wie?

Lieve, lieve ouders, de pilot bijzonder curator is GEEN succes. Sterker nog; als jij vertrouwt op zijn deskundigheid, jij je eindelijk begrepen voelt en dat zo waar vertaald ziet in de rapport, dan heb je nog helemaal NIETS. Je bent afhankelijk van de rechter of ie er zin in heeft überhaupt naar dat rapport te kijken en ik ken persoonlijk rechters in Breda (Mr B Prenger) die zitten slapen bij de bijeenkomsten over ouderverstoting (7,5 ton, Canadese delegatie met uitleg, zie je het voor je?), als ze al gaan! Niemand verplicht rechters tot bijscholing, niemand die ze aanspreekt op hun vonnissen.

Dus waarom investeren in iets dat jou een wortel voorhoudt, maar waarmee je alleen weer kostbare tijd verliest. Tijd waarin de verstoter door kan gaan met het indoctrineren van jouw kind, om vervolgens even zo goed de Koninklijke weg toegewezen te krijgen?

Mijn advies? Ga nooit, maar dan ook nooit uit jezelf procederen. Je schiet jezelf altijd in de voet. Maar….verdedig jezelf compleet out of the box. Net zo grenzeloos als jouw ex met diens advocaat. En nee, niet van te voren stukken willen indienen. Niet een advocaat nemen, want die bakt er niets van. Wederom; je hebt te dealen met een rechter en als die er een potje van maakt is er niemand die de rechter terugfluit.

Mijn advies is heel simpel; schrijf zelf een pleitnota (zie bestanden (h)erken ouderverstoting https://www.facebook.com/groups/507826229380204/) die je voorleest tijdens de zitting, waarin je heel duidelijk stelt dat jij hier onder protest staat. Jij hebt niet om die rechtszaak gevraagd…. Toch wordt je voor kosten gesteld en je weet waar het uiteindelijk op uitdraait. Dus je bent niet gek, vandaar dat jij je niet laat uitkleden door het systeem. Je geeft ook aan dat je helemaal niet in een onderzoek of traject terecht wilt komen, daar inherent aan dit soort fratsen een belasting voor het kind zit. Ik zie een Kind uit de Knel, of dus een bijzonder curator als complete kindermishandeling. Wat doet de stem van het kind er toe, als men geen oog heeft voor ouderverstoting? Als men de verstoter niet aanspreekt, maar de waarheid in het midden legt?

Vraag hooguit om een dwangsom met betrekking tot de omgang. Tot een bepaalde leeftijd, want persoonlijk zie ik het niet zitten om een puber op die manier te ‘dwingen’………

Voor de rest redt jij jezelf wel met de wetenschap dat niet 1 rechtszaak er voor gaat zorgen dat jij in contact komt of blijft met jouw kind. Sterker nog; het maakt het alleen maar erger en voor dat je het weet zit jij in begeleide omgang terwijl er geen contra indicatie is, zit jij op krukjes met een groepje andere ouders te kijken naar presentaties van giechelende kinderen, onder begeleiding van een wat groter kind… (sorry, maar zo ervaar ik die dames net van school). Of ben jij uit het gezag gezet, is de omgang opgeschort of ingekort. Allemaal zogenaamd in het belang van het kind, daar rust het beste in voor het kind. Rust gaat boven de waarheid.

De rechters, de Raad van Kinderbescherming, de Beleidsambtenaren van de gemeente en overheid, de scholen, jeugdzorg, noem maar op; al deze genoemde organisaties lopen massaal achter de Koninklijke weg aan.

Een verzinseltje van Ed Spruijt.

Zo lang dit een feit is, is het ook een feit dat procederen en als een ezel achter worteltjes (onderzoeken, trajectjes, mediation etc) aanlopen, niet alleen niet werkt, nee, het zorgt er voor dat jij nog verder van jouw kinderen verwijderd raakt. Vaak onherstelbaar.

Er kleeft een hoop bloed aan de handjes van bovengenoemde lui. Het is zo gemakkelijk om de ouders als schuldenaar aan te wijzen. Het is zo makkelijk om de waarheid weer in het midden te leggen. ‘Tja, wij kunnen de Koninklijke weg niet opleggen als jullie hier niet hadden gestaan, waar 2 vechten hebben 2 schuld, dus foei ouders, denk aan het kind!”

Terwijl wij te maken hebben met 1 verstandige welwillende ouder en 1 zieke ouder (pathogeen ouderschap)

Zo lang de instanties dit niet willen inzien, zullen verstoten ouders net zo goed,  een 180 graden moeten draaien. Het klinkt gek, maar wij kunnen dit beter zelf oplossen dan te vertrouwen in de rechtspraak en de instanties. Zij zijn degenen die ouderverstoting pas echt mogelijk maken en ik hoop dat de rekening uiteindelijk ook daar komt te liggen.

Dat advocaten dus minder gaan verdienen aan scheiding gerelateerde zaken, maar een andere boterham ontdekken: letselschade.

Dat dus de instanties gedaagd worden, want anno 2017 kan niet 1 organisatie, niet 1 persoon in de keten beweren dat ze niet weten wat ouderverstoting is, dat ze niet weten hoe ertegen op te treden, dat ze niet weten dat de Koninklijke weg zeer schadelijk is voor kind en verstoten ouder

Dat ze niet weten dat al die huidige trajecten niet alleen niet werken, nee, dat ze extra traumatiserend zijn voor kind en verstoten ouder.

Wij, verstoten ouders, zijn er dus zelf bij. Weiger alles waarvan jij weet dat het niet werkt omdat jij geen mishandelaar bent.

Weet dat de rechtspraak en de instanties alleen gaan bewegen, als jij je anders opgaat stellen. Wij hebben hun niet nodig, zij ons wel…..hele verdienmodelletjes gaan over onze ruggen en die van onze kinderen. Laten wij dat toe of zeggen wij STOP!?

Advertisements
Ouderverstoting? Werk niet mee aan pilots of trajecten. Sterker nog; niet zelf procederen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s