De droomprofessional van de toekomst mag van niets weten!

Naast de farce van een Divorce Challenge zijn er lokale initiatieven. Zo heb je in Tilburg het Platform Innovatienetwerk Jeugd. Daar gaat een fijne pot subsidie naar toe, maar dan heb je wel wat. Althans, dat zou de bedoeling moeten zijn.

Deze club organiseerde van ons gemeenschapsgeld bijeenkomsten. Iedereen is welkom! Hoe moet de jeugdprofessional er in de toekomst uitzien?

Grote ruimte afgehuurd, koffie en thee, frisdrank. Uiteraard de lokale politiek erbij (centjes…), maar natuurlijk ook de Hoge school, de GGZ en Kompaan en de Bocht.

Vorige bijeenkomst was ik erbij. Leuk hoor dat idealistische gedoe. Samen meedenken. Welke karaktertrekken passen bij een jeugdzorgmedewerker? Over welke tools zouden ze moeten beschikken? Van het woord ouderverstoting hadden ze allen nog niet gehoord. Vraag om scholing opdat gebied werd niet gewaardeerd. De waarschuwing dat ouders toch ook mondiger worden en toch echt een sterke Gezinsvoogd/jeugdhulphulpverlener nodig hebben daar er een maatschappelijke ramp plaatsvindt, werd niet gewaardeerd. 80% van alle jeugdhulpverlening gaat namelijk naar echtscheidingssituaties…Dat is toch wel tekenend.

2 november heb ik mijn punt kunnen maken, maar de betaalde professionals voelden zich er niet fijn bij.

Zeker niet toen ik er wat van vond dat Kompaan en de Bocht blijkbaar het nodig vond op onze kosten een veredelde extra kantine te bouwen, in plaats van zich toe te leggen op een passende aanpak in de vorm van een eindelijk goed werkend traject richting ouderverstoting. Veredelde kantine?! Ja, nou het heet anders hoor. Het is een café waar ouders en kinderen en eventuele hulpverleners elkaar kunnen treffen voor een gezellig kopje thee. In Goirle, dus als je zin en tijd hebt….Als je een fijn fietstochtje maakt met jouw kind (?!) dan parkeer je jouw fiets toch even bij Kompaan en de Bocht voor een drankje, toch?

Al met al was ik natuurlijk erg benieuwd naar de eindpresentatie en ik kreeg zo waar een digitale uitnodiging, waar ik aangaf zeker te komen, al is het maar om OVS wederom op de kaart te zetten.

Oeps, dat had ik niet moeten doen. Vorige week vrijdag kreeg ik een telefoontje van een dame die haar naam niet wilde herhalen (…..) van dat Innovatieplatform (ah, dat valt onder Kompaan en de Bocht, nou begin ik het te begrijpen).

Dat de geplande bijeenkomst gezellig moet zijn. Pardon? Niet om te leren? Niet om werkelijk te ervaren wat er in de markt speelt? Is het dus alleen maar ‘mooi weer spelen’? Zij wil toch ook dat de jeugdhulpmedewerker goed terdege is voorbereid op haar/zijn taak? Dat zo’n jeugdhulpmedewerker dus niet afbrandt, afknapt en binnen de kortste keren weer thuis komt te zitten? Dat ze juist blij zouden moeten zijn met een reëler beeld over hun toekomstige vak?

Maar nee, dat is dus helemaal de bedoeling niet! Ook deze opleidingen moeten gevuld worden. Zo simpel is dat dan weer. Dat een leerling, die maatschappelijke opleidingen volgt, het moet doen met boeken van ouderverstoter pur sang, Ed Spruijt, uit het verre verleden, waarbij die Koninklijke weg (rust, rust, rust) wordt gepropagandeerd,  is een feit.

Wat ik ronduit schokkend vind (ja zelfs ik vind dat nog….) is de idiote weerstand van de instanties om concreet nu eens werkelijk te gaan doen wat echt in het belang van het kind zou kunnen zijn: beide ouders onverminderd in het leven van het kind, ondank het feit dat ze ex-partner zijn.

Ze willen het niet weten en de leerlingen mogen het niet weten. Wij, ouders, worden monddood gemaakt en zijn uitgeleverd aan een complete club bewust handelingsverlegen, ondeskundige ……. (vul maar in).

Oké, jammer, hun verlies. Onze openbare Facebook pagina (h)erken ouderverstoting https://www.facebook.com/groups/507826229380204/ is nu al een succes. Samen maken we dat succes nog groter. Door net zo out of the box gaan handelen als onze exen en dus ook de instanties en rechtspraak net zo serieus te nemen als onze exen.

Gelukkig is er een gedrags – en beroepscode. We zullen ze er aan houden! De tijd van lijdzaam toekijken is wat mij betreft wel voorbij. We zullen ze blijven wijzen op het inzetten van de meldcode en confronteren met de gevolgen bij het niet toepassen van de Meldcode.

Willen ze het niet weten, dan maar voelen….binnen de wet, met de riemen die we hebben.

En ach, ik mag dan wel niet welkom zijn, wellicht dat andere ouders interesse hebben en ons willen vertegenwoordigen?

Onderstaand  de email waar ‘ze’ een week over heeft moeten doen om die te formuleren.Zonder handtekening, naam of toenaam….erg laf.

Ik kan er alleen maar heel hartelijk om lachen, want de geest is uit de fles en wat ze ook proberen, hij gaat er nooit meer terug in!

De bijeenkomst ‘Droomprofessional van de toekomst’ wordt georganiseerd door Fontys Hogeschool Pedagogiek, Zorgbelang Brabant, de Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten (SJS) en het Innovatienetwerk Jeugd regio Hart van Brabant

 

Betreft: Ontzegging bijeenkomst ‘Droomprofessional van de toekomst’

Datum: 1-12-2016

 

Geachte Mw. Mackelenbergh,Anne-Marie van Mackelenbergh

Anne-Marie van Mackelenbergh

U heeft zich aangemeld voor de bijeenkomst ‘Droomprofessional van de toekomst’ op 6 december op de Fontys Hogeschool Pedagogiek. Bijgesloten bij uw aanmelding beschrijft u een aantal punten die u mis ziet gaan in de jeugdzorg en geeft u aan de oproep te doen aan ouders ‘om alle zorg te mijden’. Naar aanleiding van deze mail heeft de organisatie van de bijeenkomst contact met u opgenomen op 25 november 2016 om met u te spreken over deze mail en om het doel van de bijeenkomst toe te lichten. In het telefoongesprek reageert u een aantal maal met stemverheffing en verwijten naar de medewerker van de organisatie. Daarbij sluit u het telefoongesprek af met wat ervaren wordt als een dreigement richting de betreffende medewerker.

 

Uw gedrag belemmert hiermee de positieve doelstelling van de bijeenkomst: een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het competentieprofiel voor de jeugdprofessional van de toekomst. Uw gedrag wordt door de organisatie als verstorend en bedreigend ervaren, en daarom wordt u de toegang tot de bijeenkomst ‘Droomprofessional van de Toekomst’ op 6 december ontzegd.

 

De ontzegging geldt voor de bijeenkomst in het gebouw: Fontys Hogeschool Pedagogiek, Campus Stappegoor, Mollergebouw, Prof. Goossenslaan 1-01, Tilburg.

Als u op de genoemde datum en tijd in het genoemde gebouw komt, zult u door de politie verwijderd worden én zal er aangifte gedaan worden van lokaalvredebreuk.

 

 

Hoogachtend,

 

namens de organisatie van de bijeenkomst ‘Droomprofessional van de toekomst’.

Advertisements
De droomprofessional van de toekomst mag van niets weten!

2 thoughts on “De droomprofessional van de toekomst mag van niets weten!

 1. Frans says:

  Wow….

  Na een vreselijke vechtscheiding van intussen 6 jaar zie ik mijn kids dus ook a die tijd niet meer en voer ik ook al 6 jaar rechtzaak na rechtzaak. Eerst enkel tegen mijn ex… maar intussen ook tegen de (intussen volwassen) kinderen. Door een kennis werd ik geattendeerd op een heel ander artikel en eigenlijk via via ben ik op facebook terecht gekomen op je groep ouderverstoting en ik lees daar mijn letterlijke verhaal van de afgelopen 6 jaar. Grappig detail overigens.. mijn dochter studeert aan Fontys hogeschool Tilburg… richting Pedagogiek en de enige reden dat ik dat weet is omdat ze me zo ongeveer 2x per jaar via de rechter weet te vinden om meer te betalen aan haar studie… Ik DURF op geen enkele manier te reageren via facebook want, jeetje, ze maken me letterlijk KAPOT. Mijn kinderen hebben naaktfotos van me online verspreid en zelfs bij de rechter (A4 full colour) ingeleverd om aan te tonen dat ik een perv ben en die hebben ze weer gekregen van mijn ex en… nou ja. Ik begin niet eens te vertellen… ik ben serieus doodsbang om iets openbaar te schrijven wat ook maar LIJKT OP een commentaar. Maar ik wilde je dus danken voor alle uitleg in die groep, ik heb geen email-adres om het rechtstreeks te doen… dus dan maar op deze manier… dank je wel…

  Anonieme Frans 😉

  Like

  1. Tja, je bent niet de enige en jouw situatie is helaas verre van uniek. Het is juist kenmerkend dat heel veel ‘kinderen’ studiekeuzes maken die weer kinderen betreffen. Maatschappelijk werk, Pedagogiek, Psychologie, Rechten (help!!!).
   Geestelijk misvormde ‘kinderen’ worden groot en daar zijn wij als maatschappij later weer afhankelijk van. Een eng idee. Wellicht kun je kracht halen uit de You Tube filmpjes van Thomas Ryan.
   Blijf heel dicht bij jezelf en baken heel stellig jouw grenzen af. Uitrusten en weer herpakken.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s