Essentiële kennis voor alle verstoten ouders

Uitprinten en afgeven aan alle professionals. Laat de kinderen met rust en zorg ervoor dat de ouders er (gedwongen) ‘samen’ uitkomen.

Steinhaus & De Leeuw

Originele tekst Karen Woodall 23-03-2016

Ik werk zowel met de pure/ernstige vorm én met de hybride vorm van ouderverstoting . In beide situaties verstoot het kind de ouder en is het eindresultaat hetzelfde. De vorm van de hulpverlening is niet hetzelfde en iedereen die dit wel doet, zal spoedig merken dat het probleem verergert of dat de interventie niets oplost. En dit is waarom:

De pure en ernstige vorm van ouderverstoting heeft specifieke kenmerken. Dit zijn de aanwijzingen waar een expert in ouderverstoting naar zal zoeken om het onderscheid te maken (dit zijn een paar voorbeelden):

  • Er is sprake van een gerichte en niet-aflatende haatcampagne die gedeeld en in stand gehouden wordt door de voorkeursouder
  • Valse beschuldigingen van allerlei soorten mishandeling, die begint met een verhaal van de voorkeursouder dat de andere ouder slecht is voor het kind. Het kind neemt dit over en borduurt hierop verder, vaak op theatrale wijze

View original post 1,575 more words

Advertisements
Essentiële kennis voor alle verstoten ouders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s