Ben jij echt een goede vriendin?

 

En daar gaan we weer…. Wekelijks valt bij mij de Vrouw als vrijdagbijlage van de Telegraaf bij mij in de bus en wekelijks word ik tussen neus en lippen geconfronteerd met ouderverstoting. Als of het niets is…

Nou heb ik de redactie van de Vrouw al diverse malen aangeschreven en gevraagd of ze open staan om aandacht te besteden aan ouderverstoting, maar nee, daar hebben ze geen zin in.

In eerste instantie kon ik dat niet begrijpen, maar als Marieke ’t Hart (hoofdredacteur) schrijft dat ze zo veel respect heeft voor haar ZZP’ers, hoe ze het toch doen, gescheiden met kinderen en zo, dan valt bij mij het kwartje wel. Wedden dat er tussen die dames diverse, al dan niet bewuste, verstoters zitten. Dames die balen van hun ex en daardoor de omgang frustreren. En zoals het in de duiventil betaamd, zijn de dames solidair en zal niet 1 moeder de andere dames terechtwijzen, op haar nummer zetten en haar erop wijzen dat je altijd, hoe dan ook, SAMEN ouder blijft en dus altijd, hoe dan ook, op zoek zal moeten naar een manier om het vaderschap toe te laten.

Wekelijks erger ik mij groen en geel aan de achteloze opmerkingen. In week 8 staat bijvoorbeeld een interview met Sandra van Nieuwland. Vanaf haar 11e tot aan haar 18e had ze geen contact met haar moeder en broers….. Alsof het niets is. Ja het is nu wel uitgepraat!  Mensen toch, sta nu eens stil bij dit leed! (zelf is ze nu ook weer alleenstaand met kinderen, een patroon)

Maar goed nu naar de rubriek ‘opgebiecht’ van de Vrouw nr 13; ‘Het was een luizenstreek’.

Hier is een alleenstaande, gescheiden moeder aan het woord. Een moeder die aangeeft dat de vader van haar zoontje buiten beeld is. Wederom, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. In ieder geval wordt dat wel zo in haar omgeving ervaren. Wonder boven wonder komt ze zowaar een vent tegen. Een kerel die uiteraard haar beter wil leren kennen, maar kenmerkend aan dit soort moeders schuift ze haar zoontje naar voren, die komt eerst! Nummer 1!

Respect voor die man en hopelijk zijn er veel meer van dit soort mannen; hij wil ‘quality time’ en uiteindelijk slaat hij een paar honderd euro plat voor een mooi hotelletje zonder zoontje erbij. Dat was nog wat, want ja, die vader is dus uit beeld, dus waar moet dat zoontje heen? Precies; een goede vriendin vraagt immers NIET of de vader eerst is gevraagd. Wel nee, die gooit onvoorwaardelijk haar deuren open, zoontje kan het weekend bij haar terecht. Dank je wel, goede vriendin…..

Nou blijkt dat jochie net op die vrijdag van afgifte luizen te hebben. Moeders dacht er nog aan om dan maar thuis te blijven en met die luizen aan de slag te gaan. Terecht dat die man daar geen boodschap aan had. Zijn ogen hadden op dat moment al wijd open moeten zijn. In ieder geval heeft hij het er dat weekend toch van genomen, want ze zijn gewoon gegaan en hebben dus dat zoontje met luizen en al gedropt bij die vriendin. Je raadt het al, op het eind van het weekend hadden haar dochters ook luizen en bood die vriendin nog haar excuses aan omdat ze dacht dat die luizen bij haar dochters vandaan kwamen.

Tja, moeders voelde zich wel wat schuldig zo af en toe in het weekend en ja, natuurlijk was het niet zo leuk voor die vriendin, vandaar ook haar opbiecht moment bij de Telegraaf! Maar het ergste van alles is nog wel haar conclusie; haar relatie is uiteindelijk toch verbroken en madam wijdt dat aan karma. Ze had natuurlijk nooit zo met die luizenboel om moeten gaan!

Weet je wat dan ik denk? Weet je dan waarom bij mij het stoom uit mijn oren en neusgaten komt? Omdat ik erger aan de complete contactgestoordheid van die moeder. Zij denkt alleen maar aan zichzelf en maakt enorm misbruik van haar omgeving. Een omgeving trouwens, die er heus wel wat kritischer in mag gaan staan.

Als jij echt een goede vriendin wilt zijn, gooi dan niet de deur meteen open, maar stel eens kritische vragen. Waarom is vader niet in beeld? En als er vreselijke beschuldigingen komen van (seksueel) misbruik, vraag eens naar concrete bewijzen. Als jij echt een goede vriendin wilt zijn, dan wijs jij jouw vriendin op de gemakken van gedeeld ouderschap. Dan wijs je jouw vriendin op het belang van een vader in het leven van het zoontje. Zijn eigen vader, waarvan hij 50% DNA heeft! Dus geen surrogaat vaders/ vriendjes of eventueel een opa of broer, nee, zijn eigen vader!

Dan waarschuw jij jouw vriendin, want elke vent met wat eigen waarde en een gezond verstand, zit niet te wachten op een bonus… als zijnde een kind die je er maar meteen bij moet nemen. Dat is ziek! Dat moet je helemaal niet willen.

Dus die kerel is de meest verstandige in deze hele situatie en ik hoop dat heel veel mannen hier een voorbeeld aan nemen. Prima, leuk een relatie, maar dan ook regelmatig momenten samen, met zijn 2en. Dan wil je liefst, als man, de hand kunnen schudden van de ex en blij zijn dat het zoontje een fijn weekend heeft bij zijn biologische vader. Opdat je werkelijk, zonder schuldgevoel, uitgebreid van elkaar kunt genieten en elkaar beter kunt leren kennen.

Dus mannen, ren voor je leven, als je een vrouw ontmoet zo als in deze column. Dit soort vrouwen, de happy single moms, die lopen te wapperen met hun kids en eigenlijk hun identiteit ontleen aan ‘kijk mij eens het allemaal zelf doen’, zijn gevaarlijk. Jou is snel hetzelfde lot beschoren.

De omgeving zou eens op moeten houden dit soort dames te steunen. Afgezien het feit dat je jouw vriendin er helemaal geen dienst mee bewijst (een echt kerel peert hem) werk je mee aan kindermishandeling!

Want een kind een ouder onthouden, is kindermishandeling. Daar is namelijk een woord voor; ouderverstoting. De gevolgen van het missen van 1 ouder zijn enorm groot voor de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Dus werk er eens niet aan mee. Ben eens echt een goede vriendin.

PS; dan heb ik het nog niet eens over de zeer kwalijke rol die ouders van.. dus de opa’s en oma’s, de familie van de verstoters spelen. Ben je bewust dat jij, als je meegaat/meehelpt bij de verstoting, een kindermishandelaar bent. Karma of niet.

Ga voor meer informatie naar de openbare facebook pagina (h)erken ouderverstoting https://www.facebook.com/groups/507826229380204/. Rechts onder de banner, onder bestanden, vindt jij zoveel informatie om een goede vriendin te zijn 😉

Advertisements
Ben jij echt een goede vriendin?

2 thoughts on “Ben jij echt een goede vriendin?

  1. Piet says:

    Blablabla weet je hoe het is wanneer je kind verteld wat papa met haar heeft gedaan? En dan die zogenaamde lieve vader alles ontkend en hiermee het kind zelf kapot zit te maken en dan zegt dat de moeder aan ouderverstoting doet terwijl vader gewoon in een veilige omgeving recht op omgangen heeft. Waarbij het kind duidelijk te kennen geeft hem nooit meer te willen zien en die man verafschuwt. Maar ja het is 50% moeder en 50% vader. Ze verplicht wordt om naar die man die haar misbruikt heeft te gaan. Duidelijk zegt dat ze niet wil en dan beweren ze nog dat de omgangen goed gaan, terwijl het kind totaal geen contact zoekt maar wordt gedwongen om met die vreselijke man die haar vader is te gaan spelen. Een kind heeft in dit rotland geen stem. Hoeveel kinderen zijn hier door het zogenaamde bureau jeugdzorg kapot gemaakt omdat ze bij hun ouders weggehaald zijn want de ouders beinvloeden het kind zogenaamd negatief. Die kinderen waren beter afgeweest zonder een van de ouders en hadden bij die zogenaamde verstotende ouder een heel wat beter leven gehad dan verkracht te worden in die zorginstellingen of bij die goede lieve pleegouders. Ja het is erg genoeg dat er mensen misbruik maken van de situatie en seksueel misbruik gebruiken, die personen moeten eens nadenken wat ze hiermee aanrichten niet alleen naar de betreffende ouder maar naar de kinderen die wel misbruikt zijn. Zij zijn hier de dupe van en worden gedwongen naar die verkrachter te gaan omdat het hun vader betreft. Was het een andere persoon geweest dan hoeft dat kind daar nooit meer naar toe. Lang leve het recht van het kind dat niks te vertellen heeft.

    Like

    1. Beste Pietjepuk, Seksueel misbruik is 1 van de meest gebruikte redenen om omgang te frustreren. Dat is een bewezen feit. Ik heb medelijden van alle vaders van jonge dochters. Je wilt niet weten hoe kansloos die zijn. Ik ken ze persoonlijk; de vaders die een zalfje meekregen met het bericht dat dochterlief rode billetjes heeft en dus gesmeerd moet worden. Om vervolgens in de week erop een brief te ontvangen dat de omgangsregeling wordt opgeschort omdat er seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden. Of dat je, en plein publiek, wordt aangehouden en afgevoerd naar het poltiebureau. Of uitleg hebt te geven aan de diverse instanties. 90% van de verstoters is vrouw! Getroubleerde dames met onthechtingsproblemen, die zo boos en gekwetst zijn, dat ze dus met hun ultieme wapen komen en compleet grenzeloos zijn. Die vaders zijn aan de goden overgeleverd. Natuurlijk is het vreselijk als een kind naar een ouder moet die niet goed voor het kind wil zorgen, maar realiteit is dat dat veel minder vaak voorkomt dan de ouderverstoting die nu plaats vindt. Dus… spreek die vrouwen er maar op aan, want zij zorgen ervoor dat echt misbruik niet meer zal worden onderkend!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s